Хронікерс

Гарячі українські новини


    Warning: Undefined variable $pinterest in /home/u500798741/domains/hronikers.com/public_html/wp-content/themes/royal-news-magazine/header.php on line 155

На Львівщині викрили правоохоронця, який переправляв ухилянтів за кордон як водіїв “гуманітарки” (ФОТО)

​ДБР викрили на Львівщині правоохоронця, який організував схему переправлення через кордон чоловіків призовного віку

Про це повідомляє Держбюро розслідування, передає Хронікерс.

Встановлено, що у 2019 році чоловік заснував товариство з обмеженою відповідальністю, яке займалося гуртовою торгівлею, а у 2022 році влаштувався працювати у правоохоронний орган, однак продовжив керувати компанією. У березні 2023 року фірма отримала ліцензію на міжнародне автоперевезення вантажів. 

Тоді у правоохоронця виникла “ідея” окрім вантажів переправляти за кордон ще й чоловіків призовного віку. Охочих нелегально потрапити до Європи він реєстрував у системі “Шлях” як водіїв компанії. За даними слідства, вартість такої “послуги” стартувала від 5000 доларів. 

З березня по серпень 2023 року пʼятеро “водіїв” підприємства, які нібито мали доставляти гуманітарну допомогу, виїхали з України й не повернулися. 

Правоохоронцю повідомили про підозру у незаконному переправленні осіб через кордон (ч. 2 ст. 332 КК України). Йому загрожує до 7 років позбавлення волі. 

Суд обрав зловмиснику запобіжний захід – цілодобовий домашній арешт та відсторонив від виконання обов’язків. 

Досудове розслідування триває, перевіряється причетність інших осіб.