Хронікерс

Гарячі українські новини


    Warning: Undefined variable $pinterest in /home/u500798741/domains/hronikers.com/public_html/wp-content/themes/royal-news-magazine/header.php on line 155

Заробляли 30 мільйонів щомісяця: на Київщині затримали угруповання наркоторговців (ФОТО, ВІДЕО)

Потужності мережі лабораторій дозволяли ділкам виготовляти близько 50 кг психотропів, отримуючи понад 30 млн гривень заробітку щомісячно. Зловмисники збували «продукцію» гуртовими партіями поштовими відправленнями та у розважальних закладах

Правоохоронці викрили злочинне угруповання, яке займалось виготовленням і збутом наркотиків та психотропних речовин. Про це повідомляє пресслужба Нацполіції, передає Хронікерс.

П’ять нарколабораторій на Київщині за допомогою спеціального обладнання синтезували амфетамін та MDMА. Крім того, члени угруповання використовували спеціальні верстати для пресування пігулок MDMA з  унікальним кліше з лого «виробника». 

Потужності цих лабораторій дозволяли фігурантам виготовляти близько 50 кг психотропів, отримуючи понад 30 мільйонів гривень заробітку щомісячно.

Зловмисники збували свою «продукцію» гуртовими партіями через поштові відправлення та довіреному колу осіб «з рук у руки», зокрема у розважальних закладах. 

Правоохоронці провели 28 обшуків за місцем розташування лабораторій, в помешканнях та автівках фігурантів. Були вилучені майже 5 кг амфетаміну, 300 пігулок та 6 кг на завершальному етапі синтезу MDMA, 31 кг та понад 1000 літрів прекурсорів (з яких можна було б виготовити 40 кг амфетаміну), 2 кг канабісу. Крім того, вилучено 10 автомобілів, гроші в національній та іноземній валюті, лабораторне обладнання та верстати, фасувальні матеріали, зброю та набої різного калібру.

Орієнтовна вартість вилучених заборонених речовин за цінами “чорного” ринку становить понад 30 мільйонів гривень.

Суд обрав підозрюваним запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою. Учасникам угруповання загрожує до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.