Хронікерс

Гарячі українські новини


    Warning: Undefined variable $pinterest in /home/u500798741/domains/hronikers.com/public_html/wp-content/themes/royal-news-magazine/header.php on line 155

Потоплення ракетного катера “Івановець” – суттєва втрата для РФ, – ВМС

У ніч на 1 лютого українські розвідники знищили в західній частині тимчасово окупованого Криму  російський ракетний катер “Івановець”

Катер ніс бойове чергування, охороняючи пункт базування у Новоозерному. Про це повідомили в ВМС ЗСУ, передає Хронікерс.

“Це досить суттєва втрата, враховуючи наявність всього трьох таких катерів проєкту 1241.1 у складі чорноморського флоту рф і озброєння, серед якого протикорабельні ракети типу “Москіт” з дальністю до 130 км”, – зазначили у ВМС.

Наразі тривають пошуково-рятувальні роботи. З огляду на штатну кількість особового складу в 40 моряків, наслідки скорочення корабельного складу рф є теж суттєвими.

Це не перші втрати ворога у вказаній бригаді. Раніше спільними зусиллями Служба безпеки України та ВМС ЗС України був пошкоджений малий ракетний корабель проєкту 1239 “Самум”.

“Ця операція – чергове нагадування російським загарбникам, що безкарно перебувати на території раніше окупованих об’єктів у Криму є шкідливим для їхнього здоров’я”, – наголосили в ВМС.