Хронікерс

Гарячі українські новини


    Warning: Undefined variable $pinterest in /home/u500798741/domains/hronikers.com/public_html/wp-content/themes/royal-news-magazine/header.php on line 155

Поліцейські знешкодили два російські дрони, збиті під час обстрілів Харкова та Миколаївщини (ФОТО, ВІДЕО)

Російські ударні безпілотники “Герань-2”, які атакували цивільне населення, несли на борту близько 45 кг вибухової речовини

Фахівці вибухотехнічної служби поліції вилучили та знищили бойові частини снарядів у безпечному місці на відстані від населених пунктів. Про це повідомляє пресслужба Нацполіції, передає Хронікерс.

Один з безпілотників, збитий українськими захисниками, виявили в полі поблизу села у Миколаївській області. 

“Бойова частина “Герані” знаходилася у зведеному стані з підривачем. Вибухотехніки провели спеціальні підготовчі роботи та знищили її шляхом підриву”, – розповів старший інспектор відділу вибухотехнічної служби ГУНП у Миколаївській області Сергій Микитин.

На Харківщині смертельну небезпечну бойову частину збитого БПЛА “Герань-2”  поліцейським довелося вручну виносити з території домогосподарства, вантажити у спеціальний автомобіль та транспортувати за межі міста. Після чого знахідку знищили. 

“Бойові частини “Герані” дуже небезпечні, вони несуть на борту до 45 кг вибухівки, що еквівалентно 2-3 артилерійським снарядам калібру 152-мм. Один такий безпілотник може вщент рознести приватну оселю. Але наші фахівці навчились переводити їх у доступний для зсуву стан та далі переносити чи перевозити  для подальшого дослідження, чи знищення”, – повідомив старший інспектор відділу УВТС ГУНП в Харківській області Олександр Лемішка.