Хронікерс

Гарячі українські новини


    Warning: Undefined variable $pinterest in /home/u500798741/domains/hronikers.com/public_html/wp-content/themes/royal-news-magazine/header.php on line 155

Євросоюз скасує мита на продукцію з України, але з обмеженнями для агропродукції

Чиновники в Брюсселі намагаються задовольнити вимоги фермерів країн ЄС, хоча й частково

Президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн повідомила, що Єврокомісія запропонувала ще на рік продовжити призупинення імпортних квот і мит для українського експорту до ЄС, водночас включивши туди запобіжники для агропродукції. Про це повідомляє Європейська правда, передає Хронікерс.

“З цією метою, і зважаючи на значне зростання імпорту деякої аграрної продукції з України до ЄС у 2022-2023 роках, поновлені автономні торговельні заходи містять посилений механізм запобіжників. Це дозволяє швидке реагування у разі значних викривлень на ринку ЄС чи ринку однієї з країн-членів”, – зазначила вона.

Для трьох видів продукції – м’яса птиці, яєць і цукру – передбачається механізм “екстреного гальмування”, щоби “стабілізувати імпорт на рівні середніх обсягів імпорту у 2022-2023 роках”. Це означає, що у разі перевищення даних обсягів імпорту будуть починати діяти імпортні тарифи.