Хронікерс

Гарячі українські новини


    Warning: Undefined variable $pinterest in /home/u500798741/domains/hronikers.com/public_html/wp-content/themes/royal-news-magazine/header.php on line 155

Сійярто у Ужгороді заявив про вимоги Угорщини щодо прав меншин

Голова МЗС Угорщини підбив підсумки розмови з представниками України

Керівник зовнішньополітичного відомства Угорщини після зустрічі з головою ОП Андрієм Єрмаком і головою МЗС України Дмитром Кулебою заявив, що його країна наполягає на відновленні прав угорської меншини, якими вона користувалася до 2015 року, передає Хронікерс з посиланням на Укрінформ.

“Ми прибули сюди аби відновити добросусідські відносини, перед нами довгий шлях, але ми з угорського боку готові виконати цю роботу. На Закарпатті угорці та українці живуть у мирі. Ми говорили про важкі питання. Починаючи з 2017 року, приймали такі закони, які зменшували права угорської нацменшини. В грудні парламент прийняв закон, який це зупинив. Але у нас прохання – може, це і занадто, і ви вважатимете що, я не ввічливий, – але ми просимо повернути угорській меншині усі ті права, які вона мала до 2015 року. Ми нічого більше не просимо”, – сказав він.

Сійярто також додав, що горська сторона сформулювала прохання в 11 пунктах: зокрема, відновлення статусу національної школи, можливості складати атестат зрілості угорською мовою та користуватися угорською у сфері суспільного життя.