Хронікерс

Гарячі українські новини


    Warning: Undefined variable $pinterest in /home/u500798741/domains/hronikers.com/public_html/wp-content/themes/royal-news-magazine/header.php on line 155

У Хорватії суд ухвалив рішення про передачу Україні яхти Медведчука

Заарештована яхта Медведчука вартістю у сотні мільйонів доларів буде передана Україні

Голова Агентства з розшуку і менеджменту активів (АРМА) України Олена Дума повідомила, що хорватський суд ухвалив рішення про передачу Україні заарештованої яхти Віктора Медведчука, передає Хронікерс.

«Тримаємо це питання на особливому контролі та володіємо достовірними даними про те, що арештована яхта 25 січня 2024 року тимчасово відчалила для підтвердження її технічної спроможності, плавучості та роботи двигунів. Проведення цих заходів відбулось за рішенням Окружного суду м.Спліт (Хорватія). Для забезпечення законності під час технічної перевірки за процесом спостерігав капітан порту за участі поліцейських Хорватії», – зазначила вона.

Крім того, за її даними, Крім того, Державним секретарем міністерства закордонних та європейських справ Республіки Хорватія – керівником міжвідомчої робочої групи з питань підтримки України Франо Матушічем повідомлено про ухвалення Окружним судом м. Спліт рішення передати судно Royal Romance Україні на підставі запиту про міжнародно-правову допомогу. Отримано запевнення, що Хорватія очікує якнайшвидшої передачі судна Україні. На думку хорватської сторони, правових перешкод для здійснення цього наміру не існує.