Хронікерс

Гарячі українські новини


    Warning: Undefined variable $pinterest in /home/u500798741/domains/hronikers.com/public_html/wp-content/themes/royal-news-magazine/header.php on line 155

Захопили завод вартістю понад 160 млн: на Черкащині викрили рейдерів

У Черкаській області правоохоронці затримали учасників угрупування, які підробили документи та захопили завод вартістю понад 160 млн грн

Про це повідомляє пресслужба Нацполіції, передає Хронікерс.

Зловмисники – мешканці Черкас, Кропивницького, Миколаєва та Київської області. Двоє з них входять до найближчого оточення «вора в законі». 

Спільники розробили схему з заволодіння заводу. Шляхом підроблення низки офіційних документів, залучення так званих «фунтів», ділки зробили перереєстрацію частки у статутному капіталі на одного з учасників угруповання та у незаконний спосіб змінили керівника заводу. 

Таким чином зловмисники незаконно заволоділи цілісним майновим комплексом підприємства вартістю понад 160 мільйонів гривень.

П’ятьом фігурантам повідомили підозру за кількома статтями КК України. 

Наразі підприємство повернуто його законним власникам. Зловмисникам обрані запобіжні заходи – тримання під вартою із правом внесення застави та домашній арешт. Їм загрожує до 12-років позбавлення волі з конфіскацією майна. 

Зазначається, що трьох їхніх спільників, справа по яких була скерована до суду раніше, визнано винними у протиправному заволодінні майном підприємства.