Хронікерс

Гарячі українські новини


    Warning: Undefined variable $pinterest in /home/u500798741/domains/hronikers.com/public_html/wp-content/themes/royal-news-magazine/header.php on line 155

До бюджету України повернули майже 1,5 млрд грн, які намагалися вкрасти на закупівлі артснарядів для ЗСУ

До держбюджету повернули майже 1,5 млрд гривень, які були незаконно виведені за кордон під час закупівлі оптової партії боєприпасів

Про це повідомляє пресцентр СБУ, передає Хронікерс.

Спробу розкрадання коштів викрили в грудні 2023 року. Тоді був затриманий організатор «схеми» – керівник одного з Головних управлінь Міністерства оборони. Посадовець намагався привласнити бюджетні кошти, виділені під держзамовлення для потреб українських військ.

Для цього зловмисник організував переведення з балансу Міноборони на зарубіжні рахунки афілійованої фірми-посередниці майже 1,5 млрд грн за придбання артилерійських снарядів. Ця сума на 30% перевищила вартість іншого, альтернативного контракту, який уклала новостворена на той момент Агенція оборонних закупівель.

Військовому чиновнику повідомили про підозру за ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 114-1 КК України (перешкоджання законній діяльності ЗСУ та інших військових формувань, вчинене за попередньою змовою осіб).

Зловмисникам загрожує до 15 років тюрми.