Хронікерс

Гарячі українські новини

Шмигаль повідомив, що Україна і Словаччина підписали заяву про довіру і повагу

Уряд Словаччини не блокуватиме продаж Україні зброї у словацького бізнесу

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль повідомив, що під час переговорів з головою уряду Словаччини Робертом Фіцо було підписано заяву про довіру та повагу, передає Хронікерс.

У цій заяві країни підтвердили готовність до подальшої співпраці, спрямованої на повагу до територіальної цілісності та суверенітету України в межах її міжнародно визнаних кордонів. Також сторони відзначили тверду та послідовну підтримку Словацької Республіки європейської інтеграції України, висловили підтримку “Формули миру” і наголосили на важливості участі Словаччини у відновленні України та призначення Віце-прем’єр-міністра з плану відновлення, стійкості та економіки знань Словацької Республіки.

В рамках інших домовленостей було вирішено, що уряд Словаччини не блокуватиме купівлю Україною зброї та техніки у словацького бізнесу.

“Будемо співпрацювати у питанні поставок з боку словацької компанії техніки для зведення оборонних рубежів. Словаччина підтримає програму Ukraine Facility, яка передбачає виділення Україні 50 млрд євро з боку Європейського Союзу”, – зазначив Шмигаль.