Хронікерс

Гарячі українські новини


    Warning: Undefined variable $pinterest in /home/u500798741/domains/hronikers.com/public_html/wp-content/themes/royal-news-magazine/header.php on line 155

Федоров показав станцію РЕБ, яка дозволить ефективно діяти проти ворожих дронів (ФОТО)

Вітчизняні винахідники розробили для військових засіб боротьби з дронами

Віцепрем’єр-міністр та міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров повідомив, що учасники кластера Brave розробили систему AD Counter FPV, яка блокує радіочастоти для російських FPV-дронів, передає Хронікерс.

За його словами, система генерує білий шум у радіочастотному діапазоні 850–940 МГц, і FPV-дрон втрачає звʼязок з оператором і стає некерованим. Радіус роботи – від 250 метрів, якщо відстань між дроном та оператором дрона – 3 000  м. Система швидко починає працювати після увімкнення, їй для цього потрібно не більше 0,5 секунди.

“Обладнання вже активно використовують українські військові. Вони називають AD Counter FPV одним з найякісніших портативних РЕБ. Одна з переваг системи – вона легка, без акумулятора важить 3 кг, а ще в неї є тринога, тому її зручно встановлювати на машини. За запитом військових розробники створили ще одну модифікацію AD Counter FPV – у формі рюкзака”, – зазначив Федоров.