Хронікерс

Гарячі українські новини


    Warning: Undefined variable $pinterest in /home/u500798741/domains/hronikers.com/public_html/wp-content/themes/royal-news-magazine/header.php on line 155

Костін розповів, скільком посадовцям Міноборони оголосили підозру про корупцію

Генпрокуратура порушила 220 кримінальних проваджень за фактом порушення у сфері військового обліку

Генпрокурор України Андрій Костін повідомив, що упродовж 2023 року 7 посадовцям Міноборони було повідомлено про підозру через корупцію. Про це повідомляє Укрінформ, передає Хронікерс.

“Серед них одіозні посадовці, які, за даними слідства, закуповували неякісні бронежилети. Одна  справа вже передана до Вищого антикорупційного суду. Крім того, за процесуального керівництва прокурорів спеціалізованої прокуратури у сфері оборони розслідуються два провадження за фактами закупівлі неякісних бронежилетів та засобів індивідуального захисту на суму понад 1, 4 млрд гривень, поставки неякісної зимової форми на суму 945 млн грн, а також розтрати бюджетних коштів на суму понад 250 млн грн”, – сказав генпрокурор.

Костін також додав, що  розпочато понад 220 кримінальних проваджень за фактами правопорушень у сфері військового обліку – за його словами, це у понад 4 рази більше, ніж у 2022 році.