Хронікерс

Гарячі українські новини

У Київському апеляційному суді відреагували на справу про хабарі чотирьом суддям

Судді Київського апеляційного суду засуджують корупцію серед представників своєї професії

Колектив суддів Київського апеляційного суду виступив із публічною заявою у зв’язку із повідомленням НАБУ та САП про викриття окремих суддів суду у вчиненні корупційних дій.

“Рішення, вчинки кожного судді впливають на формування суспільної думки про всю судову систему, на рівень довіри громадян до судів загалом. Кожен суддя має бути відповідальним, усіляко запобігати порушенням закону, з честю і гідністю нести високе звання судді. Колектив суддів Київського апеляційного суду, дотримуючись презумпції невинуватості, рішуче засуджує дії суддів, які вчиняють кримінальні правопорушення, негативно ставиться до випадків корупції у суддівській спільноті, не покриває корупцію і не толерує її”, – йдеться у заяві.

Разом із тим зазначається, що колектив суду не обізнаний з обставинами кримінального провадження, відтак, позбавлений можливості надавати будь-яку правову оцінку підозрі, пред’явленій суддям, до встановлення її обґрунтованості компетентними органами в межах передбачених законом процедур.

“Однак, наголошуємо, що будь-які прояви корупції у судах є неприпустимими, завдають істотної шкоди авторитету правосуддя та мають призводити до невідворотності покарання всіх винних”, – йдеться у заяві.