Хронікерс

Гарячі українські новини

Нардепу Дубінському оголосили підозру в державній зраді

Правоохоронці викрили злочинну організацію, до складу якої входили чинний та колишній народні депутати, а також експрокурор

Працівники ДБР спільно з СБУ викрили злочинну організацію, до складу якої входили чинний та колишній народні депутати, помічник одного з них, а також експрокурор. Чинним нардепом є Олександр Дубінський. Про це повідомляє пресслужба ДБР, передає Хронікерс.

Зазначається, що за вказівкою російських спецслужб вони організували заходи з дискредитації іміджу України на міжнародній арені – організовували медіазаходи, де поширювали фейки про українську владу та її західних партнерів. Слідство встановило, що це була чітко спланована спецоперація російських спецслужб. У подібних заходах брав участь й колишній прокурор.

Слідство має у розпорядженні документи, які підтверджують перебування в росії у жовтні 2019 року перед пресконференцією й чинного народного депутата. Він за задумом російських кураторів мав розставляти необхідні акценти насамперед для західної аудиторії.

У розпорядженні правоохоронців є аудіозаписи розмов співробітника гу гш зс рф та завербованого російськими спецслужбами агента. Вони обговорюють деталі операції та згадують про учасника цієї схеми під оперативним псевдо “Буратіно”»”. Як вважає слідство, під ним приховується саме Дубінський.

Слідчі ДБР повідомили про підозру у державній зраді в складі злочинної організації чинному народному депутату та колишньому прокурору (ч. 1 ст. 111 та ч. 1 ст. 255 Кримінального кодексу України). Вирішується питання щодо обрання підозрюваним запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою.