Хронікерс

Гарячі українські новини

Скорочується термін випробувань: У Міноборони заявили, що зброя на фронт надходитиме швидше

Виробник української зброї визначатиме, за якими технічними параметрами він здаватиме замовнику продукцію

Міністерство оборони України повідомило, що з 1 листопада суттєво скоротило терміни постачання техніки та зброї в ЗСУ, передає Хронікерс.

На період воєнного стану скорочується виробничий цикл, а також спрощується процес випробувань. Це істотно розв’язує руки виробникам. Відтепер саме виробник визначає, за якими технічними параметрами він здаватиме замовнику продукцію, а військові погоджують перелік параметрів. Раніше  військові прописували в технічних умовах значний перелік цих параметрів.

“Ми скасували надмірні випробування зброї, які не пов’язані з підтвердженням її боєздатності, скоротили кількість всіляких перевірок на різних етапах виробництва, залишивши лише найдоцільніші, спрощуємо механізми постачання зброї та техніки у війська”, – наголосив заступник міністра оборони Іван Гаврилюк.

Відтепер ЗСУ та Міноборони наполягатимуть на підтвердженні лише трьох чинників: ефективності зразка техніки, його безпечності для особового складу та надійності в експлуатації. Виробник бере на себе цілковиту відповідальність за якість виготовленої зброї, обсяг необхідних випробувань та всі ризики, пов’язані з постачанням цієї зброї до ЗСУ.