Хронікерс

Гарячі українські новини


    Warning: Undefined variable $pinterest in /home/u500798741/domains/hronikers.com/public_html/wp-content/themes/royal-news-magazine/header.php on line 155

Екснардепу Микитасю оголосили підозру по справі будівництва складів для Міноборони

Забудовнику інкримінують заволодіння коштами у сумі понад 300 млн грн

НАБУ і САП повідомили про підозру у заволодінні коштами Міністерства оборони України на суму понад 307 млн грн колишньому нардепу Максиму Микитасю, а також експершому заступнику начальника Генерального штаба ЗСУ і ще чотирьом особам. Про це повідомляє пресслужба НАБУ, передає Хронікерс.

Слідство встановило, що у 2018 році Міноборони уклало з підконтрольними народному депутату України компаніями контракти на будівництво до 2021 року захищених складів зберігання ракет та боєприпасів на загальну суму орієнтовно 3 млрд грн.

Частиною цих коштів нардеп планував заволодіти. Проте зробити це йому заважали законодавчі обмеження, які дозволяли Міноборони сплачувати аванс у сумі лише 30% від річного обсягу робіт. З метою реалізації злочинного наміру нардеп та його помічник шляхом залучення службових осіб вищого та старшого офіцерського складу ЗСУ забезпечили прийняття змін до постанов КМУ, які дозволяли перерахування авансу на будівництво у розмірі 80% від загальної вартості контрактів.

У результаті протягом листопада-грудня 2018 року на рахунки підконтрольного депутату товариства Міноборони перерахувало понад 307 млн грн. Втім, будівництво об’єкта, який мав би підсилити обороноздатність країни, фактично не розпочали, а виділені кошти вивели на рахунки інших підконтрольних компаній.

  • 18 жовтня НАБУ повідомило, що колишній народний депутат намагався підкупити міського голову Дніпра Бориса Філатова за право без конкурентів добудовувати метро у місті. ЗМІ дізналися, що мова йде про Максима Микитася.