Хронікерс

Гарячі українські новини


    Warning: Undefined variable $pinterest in /home/u500798741/domains/hronikers.com/public_html/wp-content/themes/royal-news-magazine/header.php on line 155

Оголошено карантин: У Конча-Заспі зафіксували спалах африканської чумки свиней

У Голосіївському районі Києва запровадили карантин через виявлену хворобу

У Голосіївському районі, на території КП «Лісопаркове господарство “Конча-Заспа”, зафіксовано спалах африканської чумки свиней. У зв’язку з цим рішенням Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при КМДА на частині території Голосіївського району м. Києва з 27 вересня 2023 року встановити карантин, передає Хронікерс з посиланням на КМДА.

Так, епізоотичним вогнищем африканської чумки свивей визначили місце виявлення трупу хворої свині. Першою зоною визначена зона захисту, яка безпосередньо межує з епізоотичним вогнищем (в радіусі 3 кілометрів). Другою зоною визначена зона спостереження – територія, радіусом до 10 кілометрів від зовнішніх меж зони захисту.

У зоні захисту заборонено:  торгівлю  на ринках живими свинями та продуктами з них, крім отриманих на забійних та переробних підприємствах, які мають експлуатаційний дозвіл, за наявності супровідних ветеринарних документів. Крім того, заборонено проведення виставок, ярмарків, базарів та інших заходів, пов’язаних із пересуванням та скупченням тварин (крім транспортування свиней на відведені забійні пункти і м’ясокомбінати).