Хронікерс

Гарячі українські новини


    Warning: Undefined variable $pinterest in /home/u500798741/domains/hronikers.com/public_html/wp-content/themes/royal-news-magazine/header.php on line 155

Цієї ночі морський дрон атакував російський нафтовий танкер, що перебуває під санкціями США (ФОТО, ВІДЕО)

Вночі 5 серпня СБУ підірвала великий нафтовий танкер РФ SIG, який транспортував паливо для російських військ

Як пише у своєму телеграм-каналі військкор Андрій Цаплієнко, причетність СБУ до нічної операції підтверджують джерела журналіста у Службі безпеки, передає Хронікерс.

Момент атаки танкера морським дроном

Тим часом росЗМІ пишуть, що російський танкер Sig був пошкоджений морським дроном внаслідок атаки в районі Кримського мосту. Судно було в одному з районів вантажного порту “Кавказ”. Морським дроном було пошкоджено моторний відсік та насосне відділення.

На танкері на момент атаки перебували 11 людей. РосЗМІ стверджують, що у багатьох є садна від розбитого скла. Наразі вирішується питання про буксирування судна.

Моніторинговий канал monitor підтвердив атаку морського дрона і зазначив, що танкер Sig не є цивільним судном і підпадає під заборону Міноборони України на перевезення вантажу військового призначення.

Опубліковано також перехоплення розмови капітана судна Sig та диспетчером, у якому йдеться про те, що танкер не може самостійно пересуватися, оскільки машинну залу затопило.

За словами Андрія Цаплієнко, спецоперація проходила вже за класичним сценарієм: надводний дрон, 450 кг тротилу, вибух. Як результат – один з найбільш потужних нафтових танкерів РФ (збудований в 2014 році, вагою майже 5 тисяч тонн) зазнав ушкоджень біля Кримського мосту. Танкер був добре навантажений паливом, тож вибухи було видно здалеку.

“Свою чергову успішну спецоперацію СБУ проводила спільно з ВМС. Вона відбувалася в міжнародно визнаних територіальних водах України”, – додав військкор.