Хронікерс

Гарячі українські новини

У Міноборони заявили, що постачають дрони на фронт “у геометричній прогресії”

Оборонне відомство України заявляє, що процес виробництва і передачі дронів на фронт триває

Міністерство оборони України заявило, що постачання БПЛА українського виробництва для потреб ЗСУ постійно зростає у геометричній прогресії. З низкою українських компаній укладено контракти на серійне виробництво 10 моделей різних типів, передає Хронікерс з посиланням на пресслужбу Міноборони.

“Обсяги постачання визначені на підставі потреби, сформованої Генеральним штабом ЗС України. Зазначимо, що згідно з бюджетними приписами заборонено укладати контракти на неіснуючі серійні моделі. Закупівля може здійснюватися виключно на підставі потреби від ГШ ЗСУ, яка формується тільки щодо реально існуючих засобів”, – йдеться у повідомлені.

Зазначається, що станом на 20 липня 2023 року до Міністерства оборони надійшло дві пропозиції від підприємств, які входили до складу колишнього концерну “Укроборонпром” (після реорганізації – АТ “Українська оборонна промисловість”). Зокрема, у 2023 році з підприємством концерну укладено державний контракт на закупівлю розвідувального дрону.

Також на даний момент завершені випробування єдиного дрону-камікадзе, розробником якого є одне із підприємств АТ “Українська оборонна промисловість”. Здійснюється процедура допуску до експлуатації. Після завершення процедури допуску до експлуатації та визначення Генеральним штабом потреби у зазначеному безпілотному авіаційному комплексі, буде прийматись рішення щодо його закупівлі для ЗСУ.