Хронікерс

Гарячі українські новини


    Warning: Undefined variable $pinterest in /home/u500798741/domains/hronikers.com/public_html/wp-content/themes/royal-news-magazine/header.php on line 155

“Перейменування” Запоріжжя: У Раді закликали членів Нацкомісії зі стандартів державної мови звільнитися

Після скандалу з пропозицією перейменувати Запоріжжя у парламенті вирішили вжити заходів

Народний депутат Роман Лозинський повідомив, що Комітет Верховної Ради з організації державної влади, місцевого самоврядування регіонального розвитку та містобудування рекомендує Нацкомісії зі стандартів державної мови скласти свої повноваження після скандального рішення рекомендувати перейменувати Запоріжжя. Про це повідомляє “Українська правда”, передає Хронікерс.

Комітет, зважаючи на комплексні зауваження до Нацкомісії щодо якості виконання норм закону “Про засудження та заборону пропаганди російської імперської політики в Україні і деколонізацію топонімії” ухвалив рішення визнати роботу Нацкомісії незадовільною.

Крім того, міністру освіти і науки Оксену Лісовому, який координує роботу Комісії, належить здійснити комплексну перевірку якості її роботи.

Щодо членів Нацкомісії, то їм рекомендовано скласти повноваження «у зв’язку з дискредитацією авторитету держави та незадовільної реалізації вимог закону”.

  • 22 червня Нацкомісія зі стандартів державної мови, яка є центральним органом виконавчої влади, рекомендувала розглянути перелік з 1400 міст та сіл на предмет перейменування. Там було вказане і Запоріжжя. Комісія зазначала, що його назва може не відповідати стандартам.