Хронікерс

Гарячі українські новини

Мати 4-річного хлопчика розповіла історію, як її померлий син врятував три дитячих життя

Дитина з Рівного, яка померла від раптового крововиливу, стала донором для інших дітей

Мати хлопчика на ім’я Юрій, який помер у віці 4-х років, розповіла, чому погодилася на донорство, внаслідок чого було врятовано життя трьох дітей. Про це вона написала у фейсбуку, передає Хронікерс.

За її словами, 3 липня в її сина під час пробудження після денного сну стався спонтанний крововилив у головний мозок. Невдовзі вона дізналася, що сина вже не врятувати, а Юрій впав у кому «без перспектив на життя» з медичної точки зору.

“Є неминучість, я знаю, як вона виглядає. Смерть мозку. Це лише справа часу. Що відбувається далі з тілом точно бачила не раз. Але існує альтернатива, далеко не популярна, не освітлена в нашій країні, для більшості за межею розуміння та сприйняття. Трансплантація. Донорство. Безумовно, я знала, що ці операції проводяться в Україні, але на рахунок донорів-дітей була не в курсі. Мого сина вже не врятувати, я це нарешті усвідомила. І розуміла, що є шанс урятувати когось іншого”, – написала жінка.

У підсумку серце Юрія отримала дівчинка 6 років, нирки пересадили  12-річному хлопчику, який понад три роки чекав на трансплантацію. Юрій також став донором печінки для 15-річного хлопця. Унікальні операції провели в Інституті серця та Охматдиті.