Хронікерс

Гарячі українські новини

Вибухи у суді Києва: обвинувачений Гуменюк загинув, – МВС (ВІДЕО)

Ігор Гуменюк, який влаштував вибухи у Шевченківському районному суді Києва, загинув на місці події

За попередньою інформацією, обвинувачений підірвав себе. Про це повідомив міністр внутрішніх справ Ігор Клименко, передає Хронікерс.

Під час штурму приміщення суду поранені двоє бійців КОРДу. Їхні життя врятували щити, з якими рухалися спецпризначенці.

Клименко розповів, що Гуменюк хотів втекти з-під варти – після засідання суду він закрився в туалеті, потім привідкрив двері і викинув по караулу невідомі вибухові пристрої. Потім він намагався покинути будівлю суду. Конвой його зупинив пострілом в повітря та обвинувачений забарикадувався у приміщенні. Після він кинув ще один вибуховий пристрій у працівників поліції – їх врятували щити. Внаслідок вибуху Гуменюк загинув. Як він проніс вибухівку – зʼясує поліція.

  • 5 липня у Шевченківському райсуді Києва пролунали два вибухи. Їх влаштував Ігор Гуменюк, який під Верховною Радою 31 серпня 2015 року вчинив теракт. Тоді під час акції протесту він кинув в правоохоронців бойову гранату, внаслідок чого загинули четверо нацгвардійців, понад 140 людей отримали поранення. Сьогодні у суді відбулося засідання щодо продовження Гуменюку запобіжного заходу у вигляді тривання під вартою