Хронікерс

Гарячі українські новини


    Warning: Undefined variable $pinterest in /home/u500798741/domains/hronikers.com/public_html/wp-content/themes/royal-news-magazine/header.php on line 155

Європарламент ухвалив резолюцію із закликом запросити Україну до НАТО

Депутати Європейського парламенту закликали союзників по НАТО виконати свої зобов’язання перед Україною та підготувати ґрунт для запрошення Києва до Альянсу

Відповідну резолюцію було прийнято у четвер, 15 червня. Про це йдеться на сайті Європейського парламенту, передає Хронікерс.

“За” виступили 425 депутатів , 38 “проти” та 42 утрималися. Євродепутати висловлюють надію, що “процес вступу розпочнеться після закінчення війни та завершиться якомога швидше”.

У резолюції йдеться, що поки Україна не набуде повноправного членства, ЄС та союзники по НАТО мають тісно співпрацювати з державою, щоб розробити тимчасові рамки для гарантій безпеки, які мають бути запроваджені одразу після війни.

Парламент наголошує, що інтеграція України до НАТО та ЄС зміцнить регіональну та глобальну безпеку, а також зв’язки між Україною та євроатлантичною спільнотою.