Хронікерс

Гарячі українські новини


    Warning: Undefined variable $pinterest in /home/u500798741/domains/hronikers.com/public_html/wp-content/themes/royal-news-magazine/header.php on line 155

Посадовця Міноборони, який організував канал переправлення ухилянтів за кордон, відправили під суд, – ДБР

Обвинувальні акти стосовно чиновника Міноборони та його спільників направлені до суду

Завершено досудове розслідування щодо керівника одного з підрозділів Міноборони України, який організував канал незаконного переправлення військовозобов’язаних через державний кордон. Про це повідомляє Держбюро розслідувань, передає Хронікерс.

Також завершено розслідування щодо двох спільників посадовця – військовослужбовця одного з обласних Територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки та цивільної особи.

Встановлено, що посадовець Міноборони почав реалізовувати свої оборудки у період, коли ще кілька місяців тому обіймав посаду заступника начальника одного з обласних Територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки.

За допомоги спільників він оформлював замовників водіями-волонтерами благодійних організацій. Зокрема, інформація про “клієнтів” вносилась до розпоряджень обласної військової адміністрації, що ставало підставою до внесення їх прізвищ до бази “ШЛЯХ”.

Послуга, яка надавала можливість перетнути державний кордон військовозобов’язаному чоловіку, коштувала 1,5 тисячі доларів. У ході досудового розслідування задокументовано декілька таких фактів.

Посадовець Міноборони та його спільники обвинувачуються в організації схеми незаконного переправлення військовозобов’язаних через державний кордон України (ч. 3 ст. 332, ч. 3 ст. 15 та ч. 3 ст. 332 КК України). Зловмисникам загрожує до 9 років.