Хронікерс

Гарячі українські новини


    Warning: Undefined variable $pinterest in /home/u500798741/domains/hronikers.com/public_html/wp-content/themes/royal-news-magazine/header.php on line 155

НАЗК внесло відому кондитерську компанію до списку спонсорів війни

Компанія продовжує працювати в країні-агресорці у повному обсязі

Транснаціональна компанія з виробництва кондитерських виробів, продуктів харчування та напоїв Mondelez International внесена НАЗК до переліку країн – міжнародних спонсорів війни. Про це повідомляє пресслужба НАЗК, передає Хронікерс.

“Компанія в умовах війни не тільки продовжує працювати на російському ринку, а й ефективно просуває свою продукцію в торгових мережах та виводить на ринок новинки. Цнтереси компанії, що має річний дохід близько $26 млрд і працює в 160 країнах світу, на російському ринку представляє ТОВ “Мон’дэлис Русь”, яка має три заводи: фабрику “Большевик”, яка випускає печиво “Юбилейное”, OREO, “Медвежонок Барни” та крекери TUC, виробництво в Покрові (шоколад Alpen Gold, “Воздушный”, Milka та батончик Picnic), завод у Великому Новгороді (жувальна гумка Dirol і льодяники Halls)”, – йдеться у повідомлені.

Компанія є лідером ринку кондитерських виробів в категоріях шоколад, шоколадні цукерки та бісквіти, а також посідає друге місце в категорії жувальна гумка та карамельки.

За підсумками воєнного 2022 року прибуток російського філіалу Mondelez International склав 339 млн доларів (+303% за рік), виручка – понад 1 млрд доларів (+38% за рік). Бюджет агресора компанія поповнила на понад 61 млн доларів податків.