Хронікерс

Гарячі українські новини


    Warning: Undefined variable $pinterest in /home/u500798741/domains/hronikers.com/public_html/wp-content/themes/royal-news-magazine/header.php on line 155

Зеленський прибув до Лондона: Британія влітку почне навчати українських пілотів на F-16 (ФОТО)

Президент України після Італії, Німеччини та Франції прибув до Великої Британії

Прем’єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак повідомив при прибуття до Лондону президента України Володимира Зеленсько, виклавши у твіттері фото з коротким текстом: “З поверненням!” Одночасно канцелярія британського уряду виклала позицію Британії, передає Хронікерс.

«Під час переговорів прем’єр-міністр ще раз наголосить на важливості, яку Велика Британія надає наданню повного пакету підтримки Україні, щоб поставити її у найсильнішу можливу позицію для забезпечення тривалого миру для своєї країни. Це означає, що військова техніка, яку ми надаємо, має бути підкріплена навчанням, економічною підтримкою, різкими санкціями проти режиму путіна та довгостроковими гарантіями безпеки, щоб суверенітет України ніколи більше не порушувався таким чином», – йдеться у повідомлені.

Зазначається, що за останній рік Велика Британія навчила 15 000 українських військових. У лютому прем’єр-міністр оголосив, що Сполучене Королівство розробить нову навчальну програму для українських пілотів, щоб підтримати їхні зусилля зі створення нових українських військово-повітряних сил на літаках F16 за стандартом НАТО.

Цього літа ми розпочнеться початковий етап навчання для когорти українських пілотів, щоб отримати базову підготовку. Це дозволить адаптувати програму, яку використовують британські пілоти, щоб надати українцям навички пілотування, щоб вони могли використовувати інший тип літака. Це навчання йде рука об руку з зусиллями Великої Британії щодо співпраці з іншими країнами щодо постачання літаків F16 – винищувачів, які обирає Україна.