Хронікерс

Гарячі українські новини

Вимагав хабар з військовослужбовця: В Одесі затримали одного з командирів військового шпиталю

Правоохоронці затримали військового на хабарі у 5 тисяч доларів

В Одесі правоохоронці викрили одного з командирів військового шпиталю, який вимагав в чоловіка хабар у 5 тис. доларів за отримання довідки про інвалідність. Про це повідомляє ГУ Нацполіції Одеської області, передає Хронікерс.

Встановлено, що військовослужбовець, маючи проблеми зі здоров’ям, з метою проходження у встановленому порядку військово-лікарської комісії для отримання статусу особи з інвалідністю, звернувся до одного із командирів місцевого військового шпиталя. А той, не будучи компетентним і не звернувшись до спеціалістів, відразу заявив чоловіку, що його діагноз і хвороби «не дотягують» до того, щоб зробити групу інвалідності, але за грошову винагороду розміром 5000 доларів США він зможе допомогти у вирішенні цього питання.

Громадянин звернувся у правоохоронні органи. У ході реалізації отриманої інформації, під час проведення оперативних заходів та слідчих дій, слідчі відділу детективів СУ ГУНП в Одеській області спільно з працівниками СБУ під процесуальним керівництвом Одеської обласної прокуратури затримали зловмисника відразу після отримання ним неправомірної вигоди через посередника.

Речові докази правоохоронці вилучили, а фігуранта затримали в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Наразі вирішується питання щодо повідомлення чоловіку про підозру.