Хронікерс

Гарячі українські новини

Компанія власника “Київстару” та “Моршинської” співпрацює з окупантами: Страхує автівки Росгвардії, – ЗМІ

Підсанкційний олігарх Михайло Фрідман надає послуги страхування росгвардійцям

Російська компанія «АльфаСтрахование», співвласником якої через консорціум «Альфа-груп» є підсанкційний олігарх Михайло Фрідман (в Україні є власником “Київстара”, “Моршинської”, “Сенс-Банку”) надає послуги страхування транспортних засобів росгвардії, бійці якої беруть участь у війні в Україні. Про це йдеться у розслідуванні “Схем”, передає Хронікерс.

Загальний об’єм послуг страхування для росгвардії склав близько 130 млн грн, при цьому співпраця продовжується упродовж 5 років, і не припинилася навіть після початку війни.

В межах одного контракту були застраховані підрозділи росгвардії у Калузькій, Воронезькій, Тульській, Брянській областях, у Приволзькому окрузі.

Під час повномасштабного вторгнення “АльфаСтрахование” також застрахувало автопарк 748-го окремого батальйону спеціального призначення “Дальневосточного центра материально-технического обеспечения Федеральной службы войск национальной гвардии рф”. Страхується також автопарк охорони і навіть бункери путіна.

У коментарі “Схемам” Михайло Фрідман повідомив, що з лютого 2022 року вийшов з усіх органів управління усіх російських та іноземних компаній, акціонером яких він є.