Хронікерс

Гарячі українські новини

Голова Полтавського райсуду передавала окупантам дані про захисників “Азовсталі”

СБУ викрила ще одну російську агентку серед українських суддів

Служба безпеки України викрила голову Полтавського райсуду, яка працювала на фсб і “зливала” дані про захисників Маріуполя. Про це повідомляє пресцентр СБУ, передає Хронікерс.

На російську спецслужбу посадовиця вийшла за власної ініціативи на початку повномасштабного вторгнення. На той час вона перебувала у Бердянську, де працювала суддею у міськрайонному суді. Після захоплення південного міста жінка добровільно залишилась на тимчасово окупованій частині Запорізької області.

Там вона “познайомилась” з представником фсб і дала йому згоду на негласне співробітництво на користь країни-агресора. Вона передавала окупантам інформацію про переміщення бійців “Азову”.

Однак, влітку минулого року посадовиця виїхала на підконтрольну Україні територію, де згодом влаштувалась до Полтавського райсуду. Співробітники СБУ викрили зловмисницю і поетапно задокументували злочинні дії.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили їй про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану).