Хронікерс

Гарячі українські новини

План по контрактниках на Росії не виконується, але “м’ясом” окупантів забезпечать, – Генштаб

У ЗСУ закликали не применшувати мобілізаційні можливості росіян

Заступник начальника Головного оперативного управління Генерального штабу ЗСУ Олексій Громов заявив, що на росії триває прихована мобілізація, оскільки план по контрактних не виконується. Про це Громов сказав на брифінгу, передає Хронікерс.

“Військкомати визнають відставання у виконанні планів призову на контракт. Упродовж трьох місяців у Волгоградській області з 7 тис. 800 осіб, запланованих на рік, призвано лише 134, що становить 7% від квартальної потреби. У Саратовській області – з 7 тис. 600 призвано 270, а це 14%”, – зазначив Громов.

При цьому на росії визначено завдання щодо розроблення судовими виконавцями механізму добровільного залучення фінансових боржників до військової служби за контрактом, прискорення розгляду кримінальних проваджень за економічні злочини та спонукання підозрюваних добровільно укладати контракти для подальшого проходження військової служби. З цією ж метою запропоновано залучати іноземних громадян.

Разом з тим, Громов зазначив, що для війни на виснаження на росії людей вистачить.

“Не варто недооцінювати мобілізаційні можливості країни-агресора. Зважаючи на значний мобілізаційний ресурс, росія здатна повністю забезпечити власні ЗС особовим складом для ведення тривалої війни”, – сказав Громов.