Хронікерс

Гарячі українські новини


    Warning: Undefined variable $pinterest in /home/u500798741/domains/hronikers.com/public_html/wp-content/themes/royal-news-magazine/header.php on line 155

Макрон заявив, що в Україні зараз військова, а не переговорна “погода”

Після візиту в Китай президент Франції поки не бачать передумов для переговорів

Президент Франції Емануель Макрон після візиту в Китай заявив, що час для переговорів між Україною та росією ще на настав. Про це він сказав в інітерв’ю Les Échos, передає Хронікерс.

“Я думаю, що Китай робить те саме спостереження, що й ми, а саме, що сьогодні погода військова. Українці чинять опір, а ми їм допомагаємо. Не час для переговорів, навіть якщо ми їх готуємо. Це мета цього діалогу з Китаєм – консолідувати спільні підходи. Перше: підтримка принципів Статуту ООН. Друге: чітке нагадування про ядерну енергетику, і саме Китай має пояснити наслідки того факту, що путін розмістив ядерну зброю в Білорусі через кілька днів після того, як він взяв на себе зобов’язання не робити цього. Третє: дуже чітке нагадування про гуманітарне право та захист дітей. І четверте: прагнення досягти довготривалого миру шляхом переговорів”, – сказав Макрон.

За його словами, не може бути європейської архітектури безпеки, доки в Європі є вторгнення, або заморожені конфлікти.

“Україна є пріоритетом для китайської дипломатії? Можливо ні. Але цей діалог дозволяє пом’якшити коментарі, які ми чули про певну форму лояльності з боку Китаю щодо росії”, – зазначив французький президент.