Хронікерс

Гарячі українські новини


    Warning: Undefined variable $pinterest in /home/u500798741/domains/hronikers.com/public_html/wp-content/themes/royal-news-magazine/header.php on line 155

У Китаї заявили, що не підтримували і не підтримують Путіна у війні з Україною

КНР хоче бути посередником і сприяти закінченню війни в Україні

Посол Китаю в Євросоюзі Фу Конг заявив, що Китай не на боці росії у війні з Україною, а заяви про “безмежну дружбу” з режимом путіна не більше ніж дипломатія. Про це повідомляє New York Times, передає Хронікерс.

“Китай не був на стороні Росії у війні, а деякі люди навмисно неправильно тлумачать ситуацію, посилаючись на заяви про “безмежну дружбу і відносини” між країнами. “Без обмежень» – це не що інше, як риторика. Китай не надав росії військової допомоги та не визнав її спроб анексувати українські території, включаючи Крим і Донбас”, – сказав він.

При цьому дипломат пояснив, що Пекін не засудив вторгнення в Україну, оскільки він розуміє заяви росії про оборонну війну проти вторгнення НАТО, а також тому, що його уряд вважає, що “корінні причини війни складніші”»”, ніж кажуть західні лідери.

Відустність контактів між Сі Цзіпінем та Володимир Зеленським Фу Конг пояснив тим, що китайський лідер дуже зайнятий, і що між двома країнами часто виникають контакти на нижчому рівні.