Хронікерс

Гарячі українські новини

Блогер Подоляка отримав підозру від СБУ: Виправдовував російську агресію

Відомий блогер-мільйонник звинувачується у підтримці країни-агресорки

Служба безпеки зібрала вичерпну доказову базу на прокремлівського блогера-мільйонника Юрія Подоляку, який публічно виправдовує російську збройну агресію проти України. Про це повіжомляє пресслужба СБУ, передає Хронікерс.

“Перебуваючи на території країни-агресора, він бере активну участь в інформаційно-психологічних операціях російських спецслужб. Зловмисник регулярно виступає на пропагандистських телеканалах, у тому числі на ток-шоу Соловйова. Під час ефірів закликає до захоплення України та підтримки російських окупаційних угруповань у знищенні цивільної інфраструктури нашої держави”, – йдеться у повідомлені.

Слідчі СБУ повідомили йому про підозру за п’ятьма статтями Кримінального кодексу України:
▪️ ч. 2 ст. 109 (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади);
▪️ ч. 1 ст. 110 (розповсюдження матеріалів із закликами до зміни меж території на порушення порядку, встановленого Конституцією України);
▪️ ч. 2 ст. 111 (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану);
▪️ ст. 436 (пропаганда війни);
▪️ ч. 2 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України, глорифікація її учасників).

На даний час фігурант перебуває на території рф. Тривають комплексні заходи для притягнення його до відповідальності.