Хронікерс

Гарячі українські новини

“Сітка смерті”: У ЗСУ розповіли про ефективний метод знищення росіян у Бахмуті

Українські артилеристи спільно з іншими підрозділами успішно знищують окупантів у Бахмуті

Тимчасово виконуючий обов’язки начальника Головного управління бойових ударних систем Генерального штабу ЗСУ полковник Сергій Баранов повідомив, що Силам Оборони України вдалося знайти ефективний метод знищення техніки і живої сили росіян у Бахмуті. Про це повідомляє Military Media Center.

“Західні партнери України навіть стверджують, що ми створили надзвичайний “кілнет” – або “Сітку смерті ЗСУ”. Йдеться про те, що ми навчилися комплексним вогнем усіх засобів ракетно-артилерійського ураження забезпечувати успішний наступ піхоти. За статистикою, до 80 відсотків втрат росіян у бойовій техніці й живій силі – це наша робота”, – зазнчив він.

За його словами, завдяки західним високоточним ракетно-артилерійським системам ЗСУ скомбінували і створили далекобійний “вогневий кулак”, який б’є настільки потужно, що ворог вже не має змоги вести дієву контрбатарейну боротьбу.

“Ми не чекаємо відкриття вогню артилерії противника, а завчасно виявляємо його і знищуємо їх ще до того, як вони будуть готові завдати удару. Робиться це ювелірно, щоб не постраждали ані наші війська, ані мирне населення й об’єкти інфраструктури. Нашу «далекобійку» ворог не дістає, а ми їх – так”, – розповів Баранов.