Хронікерс

Гарячі українські новини

Запорізьку АЕС повністю знеструмлено через обстріли, – Енергоатом

Окупована російськими загарбниками Запорізька атомна станція вкотре втратила можливість отримувати електроенергію на власні потреби з мережі та перейшла на енергопостачання від генераторів

Про це повідомили у пресслужбі НАЕК Енергоатом, передає Хронікерс.

Там пояснили, що внаслідок обстрілів у ніч проти четверга було пошкоджено останню ЛЕП, яка давала змогу постачати ЗАЕС електроенергію.

“Перебито останню лінію електропередачі. Запустилися генератори”, – зазначили у пресслужбі.

“У результаті обстрілів пошкоджено останню лінію, яка живила ЗАЕС. Зараз станція працює на дизельних генераторах. росіяни ставлять світ на межу ядерної катастрофи. І це наступного дня після перемовин з ООН про демілітаризацію ЗАЕС», – зазначив міністр енергетики України Герман Галущенко.

На самій станції вже кілька місяців не працює жоден із шести блоків, а Державна інспекція атомного регулювання роботу обмежила їхнє використання, заборонивши експлуатацію на енергетичних потужностях. Водночас АЕС потребує електрики для власних потреб. Із часу окупації ЗАЕС 4 березня 2022 року вона вже кілька разів опинялася в режимі блекауту через пошкодження всіх ліній електропередачі, підключених до неї.