Хронікерс

Гарячі українські новини


    Warning: Undefined variable $pinterest in /home/u500798741/domains/hronikers.com/public_html/wp-content/themes/royal-news-magazine/header.php on line 155

Петиція щодо перейменування росіян на московитів набрала необхідну кількість голосів

Українці вимагають від президента на офіційному рівні використовувати іншу назву країни-агресорки

Петиція президенту щодо заміни назви країни-агресорки з “росія” на “московія”, а “російської федерації” на “московську федерацію” набрала понад 25 тисяч голосів і тепер її має розглянути Володимир Зеленський. Про це йдеться на сайті петицій, передає Хронікерс.

Слідкуйте за нами в телеграмі: гарячі оперативні новини тут

“Історичною назвою Росії є Московія. Те саме стосується державних утворень Московського князівства, Московського царства, імперії. Ця назва вживалася в європейських і в деяких азійських мовах. На багатьох історичних мапах XVI—XIX ст., які виготовлялися в Європі до і після перейменування Московського царства на Всеросійську імперію, також фігурує ця назва. 22 жовтня 1721 року, – тобто 301 рік тому, – московський цар Петро І проголосив Московське царство «Российской империей». Лише 301 рік існує “Росія”, – зазначиал автор петиції Валерія Шахворостова.

На її думку саме зараз важливо повернути історичну назву росіянам, а офіційна зміна назви держави – це потужний інформаційний хід на міжнародному рівні.