Хронікерс

Гарячі українські новини


    Warning: Undefined variable $pinterest in /home/u500798741/domains/hronikers.com/public_html/wp-content/themes/royal-news-magazine/header.php on line 155

Суцільний саботаж від росіян: “Зерновим коридором” рухається лише одне судно

Через постійні перепони з боку росіян буде збільшено тоннажність суден, які задіяні у “Зерновому коридорі”

Кількість нового флоту під завантаження в портах України в рамках “Зеленого коридору” значно зменшилася. На даний час в портах Одеси під завантаження перебувають 18 суден. Минулого тижня порти Великої Одеси прийняли тільки 16 суден, позаминулого – 25. Про це повідомляє міністерство інфраструктури України, передає Хронікерс.

Слідкуйте за нами в телеграмі: гарячі оперативні новини тут

Тенденція до зниження суднозаходів за агроекспортом обумовлена діями росії в інспекційній зоні в Босфорі. Вже третій місяць поспіль росіяни цілеспрямовано саботують проведення інспекцій під різними необґрунтованими, а іноді абсурдними приводами. У зв’язку з цим в черзі на інспекцію Спільного координаційного центру, станом на 12 лютого, очікують 145 суден, з яких 122 – прямують до українських портів за агропродукцією.

По “Зерновому коридору” після інспекції рухається тільки 1 судно.

Задля того, аби збільшити обсяг експорту в поточних умовах і зменшити час простою, буде збільшено тоннажність суден, які беруть участь в Ініціативі. Зокрема, для зернових – з 20 тисяч тонн до 25 тисяч тонн, а для олії – з 6 тисяч тонн до 10 тисяч тонн. Враховуючи, що середня кількість інспекцій вхідного флоту становить тільки 2,5 судна на добу, то збільшення обсягу слід очікувати через півтора місяця.