Хронікерс

Гарячі українські новини

Російський диктатор для поїздок країною все частіше використовує бронепоїзд (ФОТО)

Путін став особливо перейматися своєю безпекою і перестраховується

Російські журналісти з’ясували, що незадовго до початку широкомасштабного вторгнення в Україну вже віддавав перевагу бронепоїзду, а під час війни користується ним майже завжди. Про це повідомляє видання Досьє, передає Хронікерс.

Слідкуйте за нами в телеграмі: гарячі оперативні новини тут

Поїзд був підготовлений для путіна ще у 2014–2015 роках, але постійно їздити на ньому глава держави почав у другій половині 2021 року, коли російська армія почала готуватися до вторгнення в Україну. Компанія, яка володіє поїздом, належала племіннику Юрію Ковальчуку. Ковальчук — основний акціонер банку “росія” та близький друг путіна, його структури керують палацом путіна під Геленджиком.

З серпня-вересня 2021 року президент Росії Володимир Путін активно користувався спеціальним бронепоїздом. А тепер фактично виключно ним. Їздити на спецпоїзді мають право лише президент та прем’єр. Вагони пофарбовані в сірий колір із фірмовою червоною символікою російської залізниці, сам состав збірний, його окремо формують під кожну поїздку перших осіб держави. Секретних вагонів лише кілька, решта — звичайні СВ та купе. Тягнуть поїзд  два тепловози ТЕП70БС.