Хронікерс

Гарячі українські новини

БЕБ викрило схему транзиту нафтопродуктів без сплати митного збору

Внаслідок незаконної оборудки держава на отримала понад 240 мільйонів гривень

Детективи Бюро економічної безпеки України викрили схему ухилення від сплати понад 244 млн митних платежів при транзиті нафтопродуктів трубопровідним транспортом в 2020-2022 роках. Про це повідомляє пресслужба БЕБ, передає Хронікерс.

Слідкуйте за нами в телеграмі: гарячі оперативні новини тут

Службові особи товариства-транспортувальника (перевізника) порушили вимоги і умови митного режиму “Транзит” під час переміщення паливно-мастильних матеріалів магістральним нафтопродуктопроводом. Це призвело до виникнення зобов’язань сплатити до державного бюджету суму митних платежів.

В свою чергу дії службових осіб фінансового гаранта, призвели до заниження сум податкового зобов`язання зі сплати мита. 

У межах досудового розслідування встановлено, що бенефіціарними власниками фінансового гаранта є довірені та підконтрольні народному депутату-утікачу особи, який на початку року був позбавлений громадянства України.

За результатами обшуків декількох нежитлових приміщень, вилучено документи щодо надання послуг фінгаранта, документацію що підтверджує уникнення зобов’язання сплати митних платежів, копії митних декларацій, договори щодо надання брокерських послуг та інші документи.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні за ознаками кримінального правопорушення, передбачених ч. 3 ст. 212 КК України (ухилення від сплати податків) здійснюють детективи Бюро економічної безпеки України за процесуального керівництва прокурорів Офісу Генерального прокурора та оперативної підтримки Служби безпеки України.