Хронікерс

Гарячі українські новини


    Warning: Undefined variable $pinterest in /home/u500798741/domains/hronikers.com/public_html/wp-content/themes/royal-news-magazine/header.php on line 155

ЄС затвердив стелю цін на російські нафтопродукти

Рада Євросоюзу 4 лютого офіційно повідомила про запровадження обмежень цін на нафтопродукти, які походять або експортуються з росії

Про це повідомляється на сайті Євроради, передає Хронікерс.

Слідкуйте за нами в телеграмі: гарячі оперативні новини тут

Країни ЄС домовилися про обмеження цін на російські нафтопродукти у 45 доларів за барель для продуктів зі знижкою (наприклад, мазут) та 100 доларів за барель для преміальних продуктів (наприклад, дизельне пальне).

Це ціна, за якою або нижче від якої нафтопродукти з росії дозволяється перевозити морем до третіх країн. Також дозволяється надавати технічну допомогу, брокерські послуги, фінансування або фінансову допомогу, пов’язану з морським транспортуванням нафтопродуктів до третіх країн.

Як зазначається на сайті ЄС, рівень стелі цін набуде чинності з 5 лютого 2023 року. Для суден, що перевозять російські нафтопродукти, які були закуплені та занурені на судно до 5 лютого та вивантажені до 1 квітня, передбачено перехідний період 55 днів.

У Єврокомісії зазначили, що обмеження цін на нафтопродукти та сиру нафту “постійно контролюватимуть для забезпечення ефективності та впливу”, а самі граничні ціни переглядатимуть і коригуватимуть у міру необхідності.