Хронікерс

Гарячі українські новини

Росіяни запропонували Філатову обміняти знесені у Дніпрі радянські пам’ятники на дрова

Місцева влада одного з російських міст звернулася до мера Дніпра з проханням обміняти демонтовані радянські пам’ятники на дрова

Про це повідомив міський голова Дніпра Борис Філатов, передає Хронікерс.

Слідкуйте за нами в телеграмі: гарячі оперативні новини тут

У відкритому листі до міського голови Бориса Філатова адміністрація поселення заявила, що мешканці міста нібито зацікавлені у придбанні пам’ятників, зокрема Горькому, Чкалову та Пушкіну. Натомість вони пропонують “дрова для населення України”. При цьому у тексті використовується застаріла назва Дніпра – Дніпропетровськ.

На цей лист відповіла міська рада Дніпра. Так, росіянам пропонують обміняти пам’ятник Горькому за “курсом” 1 кг статуї на 1000 кг дров. Постамент, відомий як “унітаз”, пропонують забрати за курсом не нижче 1/1500, адже “унітази мають цінність для кожного росіянина”.

“Також готові розглянути варіанти обміну Горького без унітаза чи унітаза без Горького, в залежності від того, яка саме частина пам’ятника найбільш здатна “пробудити національну самосвідомість, любов до своєї батьківщини, повагу до її історії та культури” у мешканців вашого муніципального новоутворення”, – відмітили у міськраді.