Хронікерс

Гарячі українські новини

Двом російським військовим повідомлено про підозру за знущання над жителями Ірпіня в період окупації

За процесуального керівництва прокурорів Офісу Генерального прокурора встановлено особи і повідомлено про підозру у порушенні законів та звичаїв війни двом військовослужбовцям збройних сил РФ

Про це повідомили в Офісі генпрокурора, передає Хронікерс.

Слідкуйте за нами в телеграмі: гарячі оперативні новини тут

За даними слідства, впродовж березня 2022 року командир та старший стрілець розвідник відділення розвідувального взводу 104-го гвардійського десантно-штурмового Червоного прапора полку, разом з підпорядкованими бійцями проводили спеціальні рейди у місті Ірпінь Бучанського району Київської області.

Вони жорстоко, образливо та принизливо ставилися до цивільного населення, намагаючись виявити патріотично налаштованих громадян України.

“Військові РФ незаконно проникли до житлового будинку, де було двоє цивільних осіб. Вони нанесли удари по тулубу і голові потерпілого та, імітуючи вбивство, здійснювали постріли поряд з головою. В подальшому для проведення допиту вони вивели чоловіка у двір будинку. Там військовий РФ нібито через ненадання «правдивої інформації», направив на потерпілого автоматичну зброю. Імітуючи розстріл, він здійснив дві черги пострілів з однієї та іншої сторони потерпілого, завдавши йому сильних моральних та психічних страждань”, – розповіли в ОГП.

Досудове розслідування проводила міжвідомча слідча група ГСУ Нацполіції України та ГСУ ДБР.