Хронікерс

Гарячі українські новини

СБУ повідомило про підозру командиру авіаполку, за чиїм наказом вдарили по Дніпру

Командира 52-го важкого бомбардувального авіаційного полку дальньої авіації повітряно-космічних сил зс рф полковника Олега Тимошина звинувачують у військових  злочинах

Служба безпеки України спільно з Офісом Генерального прокурора зібрала масштабну доказову базу на командира військового полку рф, який причетний до серії ракетних ударів по цивільній інфраструктурі України – полковник Олег Тимошин. Про це повідомляє пресслужба СБУ, передає Хронікерс.

Слідкуйте за нами в телеграмі: гарячі оперативні новини тут

Загалом ворожі обстріли, здійснені за його наказом, призвели до загибелі 88 та поранення 240 мирних українців.

Зокрема, саме він організував удар по житловому будинку у Дніпрі 14 січня цього року. У результаті обстрілу загинуло 46 людей, ще 79 – травмовано.

Він же причетний до ракетного удару по торговельному центру у Кременчуку 27 червня минулого року. Тоді загинула 21 людина, поранено 77 мирних жителів.

Також розслідування встановило, що за його вказівкою російські окупанти у травні обстріляли ракетами торговельний центр “Рів’єра” в Одесі та міський будинок культури у Лозовій Харківської області. А в липні Тимошин наказав вдарити по багатоповерховому житловому будинку та базі відпочинку “Годжи”.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили Тимошину про підозру за чч. 1, 2 ст. 438 Кримінального кодексу України (порушення законів та звичаїв війни).

Максимальна санкція статті передбачає покарання у вигляді довічного ув’язнення.