Хронікерс

Гарячі українські новини

Українців можуть евакуювати з Грузії через нашестя росіян, – дипломат

Збільшення кількості громадян рф у Грузії може становити загрозу для українців

Тимчасовий повірений у справах України у Грузії Андрій Касьянов повідомив, що розглядається питання про можливість евакуації українців з цієй країни через збільшення кількості прибулих громадян рф. Про це Касьянов повідомив в інтерв’ю “Європейській правді”, передає Хронікерс.

Слідкуйте за нами в телеграмі: гарячі оперативні новини тут

“І до вересня нас дуже турбували групи молодиків кремезної статури з татуюваннями, що вказують на приналежність до спецорганів рфФ, які масовано концентрувалися влітку в містах Тбілісі й Батумі. Але у разі відновлення прямого авіаційного сполучення і зростання реальних ризиків безпеці посольство не виключає можливості звернення до міжнародних організацій, щоб розглянути можливість надання допомоги в масовій евакуації громадян України з території Грузії”, – сказав Касьянов. 

За його словами, обговорюється можливість організації спеціальних евакуаційних маршрутів для найбільш уразливих верств населення України, які дійсно не мають коштів для повернення. При цьому ми наземний транспорт розглядається як найбільш оптимальний.