Хронікерс

Гарячі українські новини

На Дніпропетровщині викрили чотирьох антиукраїнських агітаторів (ФОТО)

Співробітники СБУ постійно здійснюють інформаційний моніторинг інтернет-простору і продовжують встановлювати поціновувачів ідей “руського миру” у Дніпропетровській області

На антиукраїнській агітації викрито чотирьох мешканців Павлоградського району. Про це повідомляє пресслужба СБУ, передає Хронікерс.

Слідкуйте за нами в телеграмі: гарячі оперативні новини тут

Так, колишній працівник одного з підприємств вугільної промисловості підтримував тісні зв’язки з колишніми армійськими товаришами з числа громадян рф. Антиукраїнські наративи, які черпав з власних бесід, він розміщував через особистий акаунт в соціальних мережах. Пости з публічними закликами до підтримки рішень та дій держави-агресора, збройних формувань і невизнання поширення державного суверенітету України на тимчасово окупованій території України стали для нього щоденною справою.

Також встановлена пенсіонерка, колишня співробітниця підприємства вугледобувної галузі, яка має родичів в рф і підтримує з ними постійний зв’язок. Регулярне спілкування з родичами із росії, які насичені неправдивою інформацією з пропагандистських каналів розпалювало ще більшу ненависть до української влади. Вона на систематичній основі здійснювала публікації на власній сторінці в одній із соціальних мереж, які пропагували ідеї “руського миру”. 

Ще один співробітник об’єкту критичної інфраструктури транспортної галузі, який постійно спілкувався з родичами з росії, підтримував “путінський режим” і глорифікував дії ворожої армії. Вторгнення рф підвищило його сподівання на скорий прихід “асвабадітєлєй” і вільне життя після окупації ворогом наших територій. 

Крім того, виявлено працівника одного з промислових підприємств регіону, яка здійснювала листування зі знайомими з числа громадян рф та критикувала дії української влади. Після вторгнення рф вона вирішила не стримувати радість в собі й публічно висловлювалась в підтримку збройної агресії з боку рф та фейкових адміністрацій на окупованих територіях. 

Співробітники СБУ встановили колаборантів і заблокували ворожу агітацію.

Під час обшуків правоохоронці вилучили комп’ютерну техніку та мобільні телефони, які вони використовували у протиправній діяльності.

Наразі в рамках кримінальних проваджень всім фігурантам повідомлено про підозру за колабораційну діяльність за ст. 111-1 Кримінального кодексу України.