Хронікерс

Гарячі українські новини

Намагався влаштуватися в ОВА на роботу: На Сумщині викрили російського агента (ФОТО)

СБУ затримала російського агента, який намагався влаштуватися до Сумської обласної військової адміністрації

Про це інформує пресцентр Служби безпеки України, передає Хронікерс.

Слідкуйте за нами в телеграмі: гарячі оперативні новини тут

Як зазначено, в разі успішного проникнення до лав держустанови, агент Кремля мав приховано збирати секретну інформацію про систему захисту регіону в умовах збройної агресії рф. Отримані відомості планував передавати ворогу через закриті канали електронного зв’язку з використанням заздалегідь відпрацьованих умовних символів.

Однак, співробітники СБУ викрили російського агента, задокументували його злочинні дії і затримали біля адмінбудівлі місцевої ОВА.

За даними слідства, зрадником виявився мешканець обласного центру, якого фсб завербувало перед початком повномасштабного вторгнення. Зловмисник погодився на співпрацю з агресором через свої прокремлівські переконання та грошову винагороду. Після 24 лютого 2022 року за вказівкою російської спецслужби він розвідував місця дислокації та переміщення Сил оборони на території регіону.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили йому про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану).

Суд обрав зловмиснику міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.