Хронікерс

Гарячі українські новини

Відомий французький художник створив мурал з легендарного фото з прикордонником (ФОТО)

Відома світлина фотографа AssociatedPress Андрія Андрієнка про зворушливий момент прощання прикордонника Віталія з коханою Альбіною став основою для муралу

Паризький вуличний художник Кристіан Гэмі, відомий як С215, створив у Львові мурал зі світлини, де прикордонник на залізничному вокзалі прощається з коханою. Про це повідомляє пресслужба Держприкордонслужби, передає Паляниця.

Слідкуйте за нами в телеграмі: гарячі оперативні новини тут

На третій день повномасштабної війни прикордонник Віталій прощався з Альбіною на пероні біля евакуаційного поїзда, що прямував на захід. Вдала світлина розійшлася у ЗМІ та соцмережах, згодом її сюжет взяли за основу автори муралу, який з’явився на стіні Литовської військової академії у Вільнюсі. Його намалював місцевий художник Лінас Казюленіс. А з легкої руки Міністра оборони Литовської Республіки Арвідаса Анушаускаса, який опублікував зображення муралу на своїй сторінці у твіттері, це зображення на підтримку України знову набуло величезного поширення. 

Тепер такий мурал є і у Львові за авторства парижанина.

Віталій продовжує службу у Краматорському загоні. Альбіну евакуаційний поїзд доставив у Львів. Потім вона зупинилася в Польщі, у селищі Нова Вєсь, що неподалік від Островця, де українців прихистила польська сім’я. Згодом Віталій та Альбіна спілкувалися лише онлайн. У квітні за допомогою інтернету закохані одружилися. Їх шлюб у режимі онлайн завірив начальник Краматорського прикордонного загону.

Згодом Альбіна вирішила повертатися в Україну. Перебралася поближче до чоловіка – на Дніпропетровщині, де подружжя врешті змогло обмінятися обручками. Тепер, каже Віталій, те що дружина поряд, змушує його з одного боку більше перейматися за її безпеку, а з іншого мотивує бійця більш самовіддано виконувати свої обов’язки і наближати нашу Перемогу. І Україна і кохання обов’язково переможуть, впевнені Віталій та Альбіна.