Хронікерс

Гарячі українські новини

На Київщині встановлять акустичні датчики, щоб вчасно помічати ракети

Датчики для виявлення дронів та ракет встановлюватимуть у безлюдній місцевості Київської області

Очільник поліції Київщини Андрій Нєбитов повідомив, що було ухвалене рішення на території області для захисту об’єктів критичної інфраструктури встановити акустичні датчики, які будуть у змозі збирати акустичну інформацію і своєчасно передавати для реагування підрозділами ППО. Про це Нєбитов повідомив в інтерв’ю виданню “Моя Київщина”, передає Паляниця.

Слідкуйте за нами в телеграмі: гарячі оперативні новини тут

“Це зможе захистити не лише критичну інфраструктуру, не лише підстанції, які постійно обстрілює ворог, а й  інші об’єкти, на які будуть націлені удари. Це датчики додаткового збору інформації, які дозволять ППО отримувати інформацію не тільки з радарів, лінії 102, а і, наприклад, в тих місцях, де немає людей. Тому якщо інформація буде передана завчасно, це дозволить військовим збити дрон чи ракету”, – сказав він.

Нєбитов підкреслив, що оснащення спеціальними відеокамерами та акустичними датчиками проводитиметься в рамках розвитку програми «Безпечна Київщина», на яку взагалі виділено близько 77 мільйонів гривень, включаючи і серверне обладнання, і відеокамери, і відповідні датчики.