Хронікерс

Гарячі українські новини

Розслідування щодо “Харківських угод” завершено: Адвокатам дали час на ознайомлення

Історія держзради Януковича і Азарова розглядатиметься судом, слідство завершено

Досудове розслідування щодо колишніх президента України Віктора Януковича та очільника Уряду Миколи Азарова, які підозрюються у державній зраді закінчено. Матеріали досудового розслідування відкриті стороні захисту для ознайомлення, передає Паляниця з посиланням на Офіс Генпрокурора.

Слідкуйте за нами в телеграмі: гарячі оперативні новини тут

Розслідуванням встановлено, що експрезидент України в порушення вимог Конституції та Закону України “Про міжнародні договори України”, 21 квітня 2010 року у місті Харкові підписав від імені України Угоду, якою продовжив на 25 років строк перебування Чорноморського флоту рф на території України.

У свою чергу, ексголова Уряду, діючи спільно та за попередньою змовою з колишнім президентом того ж дня підписав розпорядження про схвалення Кабінетом міністрів України так званих “Харківських угод”. Таким чином, вони створили передумови для збільшення чисельності військ РФ на території України, їх переоснащення й модернізації та у подальшому – вторгнення збройних сил рф і окупації ними Криму.

У зв’язку з переховуванням підозрюваних на території держави-агресора, у кримінальному провадженні слідчими Державного бюро розслідувань здійснювалось спеціальне досудове розслідування (in absentia).