Хронікерс

Гарячі українські новини

Чому через вимкнення світла зникає мобільний зв’язок і мобільний інтернет, – пояснення регулятора

Державний регулятор пояснив, чому поступово падає рівень сигналу інтернету після знеструмлення міст

Національна комісія з державного регулювання у сферах електронних комунікацій надала роз’яснення, чому після вимкнення світла поступово знижується рівень сигналу в мобілках, а також зникає мобільний інтернет, передає Паляниця з посиланням на сторінку регулятора у фейсбуку.

Слідкуйте за нами в телеграмі: гарячі оперативні новини тут

Обладнання з якого складається базова станція мобільного зв’язку не працює без електрики. Коли електрика вимикається, сигнал слабшає, а потім узагалі зникає. Це стосується як Інтернету, так і зв’язку.

Базові станції обладнані резервними джерелами живлення. Це акумуляторні батареї, які автоматично вмикаються, коли припиняється централізоване електроживлення. Вони здатні забезпечувати автономну роботу базової станції від двох до п’яти годин за умови повної зарядки.

Суттєве навантаження на мережу зменшує термін автономної роботи. Зокрема, для забезпечення мобільного інтернету стандарту 4G базові станції використовують більше електроенергії. Тому під час блекаутів мобільні оператори відключають частину обладнання, щоб надавати пріоритет голосовим послугам зв’язку.

Звичний режим роботи мобільного Інтернету відновлюється одразу після стабілізації електропостачання.